T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yaptık...Yapmaya devam edeceğiz...

Okulumuz öğretmenleri tarafından solunum cihazı üretimi yapıldı. Bu solunum cihazının ilave bir özelliği daha bulunuyor. Geliştirilen solunum cihazı, kontrolünün bir kontrol paneli ile uzaktan pc veya cep telefonu uygulamasıyla yapılabilmesi özelliği sayesinde ambulans ya da sahra hastanelerinde de kullanılabilecek. 

Mahmut Özer, "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüzün koordinasyonunda çalışmalar başarıyla tamamlandı ve ikinci solunum cihazı üretildi. Bu solunum cihazının uzaktan kontrolü de yapılabiliyor. Böylece iki ilimizdeki Ar-Ge merkezlerimiz verdiğimiz projeleri başarıyla tamamladılar. Bu süreçte ihtiyaç duyulan makineleri mesleki eğitim olarak üretebilmek ve hizmete sunabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da mesleki eğitim alanındaki öğretmenlerin potansiyellerini ortaya koyan çok özgün bir çalışma olduğunu vurgulayarak solunum cihazının üretim sürecini şöyle anlattı: "2023 vizyon belgemizde de açıklandıktan sonra mesleki eğitim farklı bir ivme kazandı. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın bu vizyon doğrultusundaki çalışmaları meyvelerini vermeye başladı ve çok hızla verdi. Çünkü çok ciddi bir stratejik yönetim uygulanıyor. İmalatı gerçekleştirilen bu cihazın, kendi bünyesindeki bir panelle koordine edilebilmesi, hem pc hem telefondan desteklenebilmesi çok önemliydi, bu uzaktan kontrolü de sağladı. Aynı zamanda arkadaşlarım şu anda üzerinde çok yoğun olarak çalışmayı sürdürüyorlar. Bu çalışma tabii çok yönlü devam edecek, arkadaşlarımız burada aynı zamanda bilimsel boyutlarıyla da gerekli olan süreçleri izleyecekler, bizler de hep birlikte destek olarak bir an önce bunun hastanelerimizde hastalarımız tarafından kullanılmasını sağlayacağız. Servislerde ve yine evlerde kullanılmak üzere üretilmiş olacak."

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2020 - Güncelleme: 21.03.2023 12:31 - Görüntülenme: 321
  Beğen | 0  kişi beğendi